Lublin, Trojaczkowice 33

502 517 312; 515 701 419

zlotyklucz@onet.com.pl

Propozycja Nr 4

  • Danie ciepłe obiadowe w formie zupy i dania głównego
  • Deser po obiedzie
  • Gorąca przekąska w trakcie przyjęcia
  • 7 przystawek zimnych
  • 2 sałatki
  • Zestaw warzyw
  • Pieczywo
  • Napoje zimne (woda mineralna, soki owocowe, napoje gazowane) – nielimitowane
  • Napoje ciepłe (kawa rozpuszczalna, kawa parzona, herbata czarna i smakowa serwowane na stole szwedzkim) – nielimitowane

 

Cena: 125 zł/os.

SKOMPONUJ WŁASNE MENU Z PROPOZYCJI PONIŻEJ:

Zupy:

  • Tradycyjny rosół z makaronem
  • Rosół z kuleczkami mięsnymi, makaronem i zielonym groszkiem
  • Rosół z pierożkami z kaczki
  • Zupa borowikowa/kurkowa
  • Krem z pieczarek z grzankami i natką pietruszki
  • Krem z pomidorów z groszkiem ptysiowym
  • Krem z pieczonego buraczka z kozim serem
  • Staropolskie flaki wołowe
  • Forszmak po lubelsku
  •  Żurek na zakwasie
  • Zupa po węgiersku
  • Zupa francuska cebulowa z grzanką
  • Zupa ‘minestrone’ z pulpecikami cielęcymi
  • Zupa krem z białych warzyw z prażonymi migdałami i kolendrą
  • Zupa krem z dyni.( w sezonie)
  • Chłodnik Litewski (w sezonie)

Dania główne:

  • Filet kurczaka nadziewany suszonymi pomidorami i serem feta
  • Filet kurczaka nadziany żurawiną i serem mozarella
  • Udko faszerowane –pieczone
  • Pieczeń z indyka z pomidorami, oliwkami w ziołowym sosie
  • Roladki schabowe z grzybami w śmietanowej powłoczce
  • Polędwiczki wieprzowe z warzywami w sosie grzybowym
  • Polędwiczki wieprzowe nadziewane śliwką kalifornijską z winnym sosem
  • Kieszonka schabowa z pieczarkami/sos do wyboru
  • Karczek wieprzowy pieczony w sosie: ziołowy/chrzanowy/musztardowy
  • Wołowina po burgundzku
  • Policzki wołowe w sosie własnym
  • Żeberka w miodzie i musztardzie
  • Warkocz z trzech mięs z sosem :myśliwski/grzybowy/pieczeniowy ciemny
  • Polędwiczka a/la sarna nadziewana śliwką i fasolką szparagową w sosie:grzybowy/myśliwski/pieczeniowy ciemny

Deser:

  • Lodowy pucharek z owocami i bitą śmietaną
  • Szarlotka z lodami i bitą śmietaną
  • Pannacotta z sosem malinowym
  • Tiramisu
  • Mus czekoladowy z owocami

Dodatki:

  • Ziemniaki gotowane
  • Puree ziemniaczane
  • Ziemniaki opiekane
  • Puree z kalafiora
  • Puree chrzanowe
  • Kluski śląskie
  • Ryż
  • Kasze : kus-kus, gryczana, jęczmienna, pęczak, bulgur
  • Surówki sezonowe
  • Bukiety świeżych warzyw z sosem balsamicznym
  • Warzywa gotowane

Przekąski zimne:

  • Półmisek wędlin (mięsa pieczone i wędzone)
  • Kęski drobiowe w sezamie lub cieście naleśnikowym
  • Kieszonki ze schabu z grzybami :borowiki, kurki, pieczarki
  • Baleron białoruski z sosem musztardowym
  • Schab w galarecie z musem chrzanowym
  • Schab nadziewany śliwką lub morelą w galarecie
  • Tombaliki drobiowe
  • Tombale staropolskie (golonka wieprzowa z warzywami i z jajkiem)
  • Ryba po grecku
  • Tatar z łososia wędzonego podany w kruchych babeczkach
  • Pstrąg faszerowany w galarecie
  • Śledź w oleju z cebulką,
  • Śledź po żydowsku (z rodzynkami na słodko)
  • Śledź w śmietanie
  • Roladki z Łososia wędzonego z serkiem
  • Deska serów
  • Canelloni z serem i szpinakiem opruszone parmezanem
  • Rolada z kaczki w galarecie
  • Szaszłyk z kurczaka i ananasa
  • Naleśniki z serkiem i wędzonym łososiem
  • Wędzona śliwka w boczku
  • Kabanosy w cieście francuskim
  • Pieczarki faszerowane mięsem mielonym
  • Jajka z awokado i z czosnkiem
  • Roladki z tortilli z szynką lub wędzonym łososiem lub kurczakiem
  • Pieczony łosoś
  • Pàté z gęsich wątróbek

Gorące przekąski:

  • Roladki z kurczaka nadziewane szpinakiem, serem pleśniowym, papryką
  • Pierś kurczaka zapiekana z pomidorem i serem mozzarella
  • Kęski drobiowe z sosem słodko-kwaśnym
  • Udko pieczone podawane z grillowaną pieczarką
  • Udka kurczaka miodowo-musztardowe
  • Schab pieczony w sosie grzybowym
  • Karkówka na kaszy gryczanej w sosie z zielonego pieprzu
  • Roladki drobiowe z farszem serowo-ziołowym
  • Szaszłyki wieprzowe z sosem tzatzyki
  • Żeberka z zasmażaną kapustką
  • Żeberka pieczone w miodzie
  • Udziec wieprzowy płonący (min dla 50 osób)
  • Ryba zapiekana z warzywami
  • Filet dorsza w migdałowej panierce
  • Roladki z dorsza z cukinią w cytrynowym sosie i warzywami z wody
  • Ryba po grecku
  • Frittata z warzywami
  • Barszcz czerwony z krokietem lub pasztecikiem
  • Boeff strogonow
  • Forszmak po lubelsku

 

Sałatki:

  • Sałtka jarzynowa
  • Sałatka grecka
  •  Sałatka brokułowa
  • Sałatka z selera naciowego z kukurydzą i szynką
  • Sałatka z gruszką i pieczonym kurczakiem
  • Sałatka „gyros” z kurczakiem
  • Sałatka Cezar
  • Sałatka z pieczonym kurczakiem z prażonymi ziarnami słonecznika na rukoli
  • Sałatka z melonem i szynką parmeńską

Propozycja dań dla dzieci:

  • Pulpeciki w sosie pomidorowym
  • Spaghetti bolognese
  • Polędwiczki z fileta indyka
  • Polędwiczki z fileta kurczaka
  • Naleśniki z serkiem i owocami

 

Dodatkowo proponujemy

  • Stół rybny 15zł/ osoba
  • Stół wiejski zimne przekąski 10 zł/osoba
  • Stół wiejski: zimne przekąski + gorący bufet 14 zł/osoba